onsdag 4 januari 2012

Galna planteringsplaner

Nu har min växtgalna hjärna kommit in på planteringstankar igen. Det milda vädret gör att det går alldeles utmärkt att flytta många buskar och träd. Gräva är ju inget problem och i och med att de är i vila tål de en flytt bra. Det är inga extremprojekt jag har i tankarna (än!) Bara en liten idé jag haft ett tag att jag vill fläta och stamma upp gullregn. Vi har mängder med självsådda både små och stora plantor här i trädgården så det kan vara kul att prova. Inte långt härifrån står ett stort flätat rönnbärsträd som lär ha flätats av Ingrid Bergman som tillbringade många somrar här i närheten när hon var ung. Det var nog det som gjorde mig inspirerad när jag passerade där under en tur med hundarna.


Bilden ovan tog jag från köksfönstret i måndags kl 13:40 - 2 januari! Jag tycker den ser rätt vårlik ut, men de speglade julljusen avslöjar tidpunkten.

Fiskarna i dammen verkar också tycka att det är vår. I går simmade guldfiskarna omkring på ganska grunt vatten. Bilden nedan tog jag på julafton då det kommit lite snö. Man kan tydligt se både Koi och Guldfiskar genom vattnet. De ligger inte alls i djuphålan och trycker som de brukar.


I växthuset kan man se hur växtkraften ökar nästan för var dag. Den svala temperaturen i kombination med att det börjar bli ljusare+växtlamporna förstås, gör att bladen får extra fina färger. Bilden visar hängpelargonen Pink Swanlands Lace som har sk. mosaikvirus på bladen. Visst är det läckert!


En av mina små favoriter har också satt igång att blomma nu. Det är P. iocastum som får mängder av söta små blommor. Superenkel att fröså och växer till sig mycket snabbt.


Arbetet med att lägga in alla nyheter för säsongen på hemsidan fortgår och det är verkligen jättekul.
Bland de senast inlagda produkterna finns automatbevattning för krukor, ogräsrensningsverktyg och de nya smarta orkidékrukorna Orchid Pot. Vi har också en hel räcka nyheter från Nelson Garden, bla den fina växttrappan och de smarta odlingsbäddarna med flätad ram.

Nä, nu är det dags för kvällspasset...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar