torsdag 25 juli 2013

Flyttat kontoret till trädgården

Nä, någon måtta får det vara. Visst är det skönt att vara inomhus ibland när värmen stiger som den gör just nu, men nu ger jag upp. Måste få vara ute!
För några veckor sedan flyttade vi vår fikahörna till en plats som nog är den enda med skugga i vår trädgård på dagarna; under två äppelträd. Här silar några få solstrålar fram, men skuggan räcker gott för att se bra på skärmen och jag bränner mig inte.
Bilden nedan visar den utsikt jag här när jag lyfter huvudet från tangentbordet, och det är helt ok kan jag säga, särskilt en sådan här varm dag då skugga är att föredra.Där jag sitter har jag också förmånen att kunna kika på Torbjörn och William som är i full färd med att (äntligen!) bygga färdigt pergolan som markerar mitten av vår gång mellan parkeringen och lilla huset där trädgårdsbutiken är belägen.


Det är väldigt spännande att se hur arbetet fortskrider, inte minst pga att jag sett det tänkta resultatet framför mig i över ett års tid och nu är det snart klart. Men tänk om det inte blir bra!!!! För stort, för högt, fel placering, fel design eller oproportionerligt på något annat vis - Lite läskigt, men jag har provgått i gången och det kändes bra. Mycket handlar ju sedan om att växtlighet, gång och rabatter ska anpassas till det nya så det blir bra harmoni. Där kommer nästa utmaning!

Värmen och därmed torkan börjar bli ytterst påtaglig här i trädgården. Vi har egen brunn och det märks på trycket att det inte är mycket vatten att hämta där så vi är ytterst sparsamma. Tyvärr sammanfaller ju det med alla ny- och omplanteringar som vi gör just nu så lätt desperata började vi inventera vad som döljer sig under några av brunnslocken här i trädgården. I två av dem hittade vi lite vatten på bara några meters djup och bestämde oss för att pumpa upp det och se om det fylldes på.

Spike och Torbjörn letar vatten
Vi fick väl knappt upp 80 liter och påfyllningen i brunnarna var inget att hurra för så det projektet gav vi upp. Allra bäst vore det naturligtvis att dra en ledning och pumpa upp sjövatten att vattna med. Avståndet är ju inte särskilt långt, men det finns ju en del praktiska detaljer att ordna såsom att vägen nedanför ska korsas etc...

1 kommentar:

  1. Åh, det fina trädet med vattenkannorna :)

    Solsken
    //Linda

    SvaraRadera