måndag 7 februari 2011

Tack Vänersborgspelargonister!

Idag får jag äntligen chansen att komma ikapp lite med det 'administrativa' och hinner också skriva några rader här på bloggen.

I lördags bar det av till Vänersborg där jag blev mycket väl omhändertagen i samband med ett föredrag om pelargoner i allmänhet, men kanske mest om zonarticpelargoner.
Det är alltid väldigt roligt att träffa likasinnade, lite smått pelargongalna människor och höra om andras erfarenheter.

Resan var skön avkoppling eftersom jag då inte kan göra något annat utan satt bara och lyssnade på en spännande ljudbok - ett bra sätt att rensa huvudet från allt surr till vardags.
Stort tack för det fina arrangemanget som syns på bilden här intill.

I fredags lade vi ut årets sortiment av pelargonsticklingar och eftersom vi har några sorter som givit väldigt få sticklingar sålde några sorter slut med en gång. Jag hoppas verkligen att vi kan få fram en ny omgång lite längre fram då moderplantorna hunnit växa till sig lite mer.



Tidigare i veckan tog Sanna och jag en tur ut till Stallarholmen och Lena Linderholms lager för att hämta lite 'rekvisita' som ska vara med på utställningen på Äntligen Hemma-mässan i Kista nästa vecka. Herregud! Det börjar bli tight med tiden! Idag på morgonen har jag fixat fram en del växtmaterial, men det är en hel del kvar att ordna med.
Utställningen är precis ovanför rulltrappan vid ingången till mässan och mäter 3 x 7 meter. Där ska vi bl.a. visa upp de vackra smidesprodukterna från Zenit som snart kommer in på hemsidan och som i ett urval finns i trädgårdsbutiken redan nu. I paviljonen ska vi duka upp en lunch med porslin från Lena. I år kommer det jättemycket nytt som känns väldigt fräscht och roligt. Hennes enfärgade tallrikar matchade med de vackra, mönstrade skålarna, faten och kopparna är en riktig succe. Sedan ska det vara en del vacker trädgård och på andra sidan paviljongen pågår diverse odlingar med omskolning av plantor mm. Temat är 'Gammalt möter nytt' och vi har många fina gamla saker som matchar allt nytt.


Jag kunde inte låta bli att plocka med mig lite till butiken redan nu och en personlig favorit sedan tidigare är ju Höna-Pöna som nu fick följa med hem i form av en liten skål på fot och en liten kanna. Fina till påsk, men hemma hos mig passar de året om! Äggkoppar med samma motiv kommer också snart...

Resten av dagen går åt till att ta hand om nya sticklingar och sätta nya. I fredags kom ett lass med jord från Hasselfors så nu blir det till att skola upp de stackare som står trångt.
Vi kommer också att sälja jord i trädgårdsbutiken. Det finns S-jord, P-jord och E-jord. Priset för 50 liter är 69:- för S-jorden (såjord med perlite) och 65:- för P- och E-jord.

tisdag 1 februari 2011

Guld i brevlådan!

Vilken trevlig överraskning när jag hämtade posten i förmiddags; fröerna från Geraniceae Group hade kommit.
Om man älskar växter inom släktet Geraniceae som t.ex pelargoner och nävor är ett medlemskap närmast nödvändigt.  Jag förmedlar gärna kontakt om någon är intresserad av ett medlemskap.
Förutom en liten, men naggande god medlemstidning med fantastiskt spännande information om olika vildarter och nyheter inom släktet, är höjdpunkten på året fördelningen av fröerna - och nu har de kommit!
Eftersom jag snöat in ordentligt på nävor stod mycket nävor på min önskelista, men även några udda vilda pelargoner.
En av höjdarna är en P. quinquelobatum med gula blommor som jag hoppas mycket på inför kommande förädlingsarbete.  Åh vad jag önskar jag hade lite tid över att så dem med en gång, men det får tyvärr vänta ett par veckor.
Ny månad =  ny skrivbordskalender
Som vanligt finns nu en ny kalender till datorns skrivbord att ladda ner från hemsidan. Månadens bild föreställer en enkelblommande zonarticpelargon - är den inte vacker!


Måste bara visa en bild på vår lilla Haddoc från i morse. Ja, visst är det eländigt med läget i Egypten just nu, men det var ändå en rolig syn när han kom in med tidningen som han hämtat tillsammans med husse. Särskilt om man vet att han är satt på diet och är en riktig matfriare.